Kedves Attila-János (VIII.A): Naplójegyzetek

Kedves Attila-János (VIII.A): Naplójegyzetek

Gyergyócsomafalva, 2020.11.18. (szerda)

6:00

Kora reggel van. Az ébresztőm már egy perce szól. Szundit állítok, pedig tudom, hogy konzultációig fel kellene ébredjek, hogy tudjak figyelni, és ne álmosan üljek a kamera elé. Ezen kívül még rendet kell rakjak a szobámban, mert a kamerában látszik.

6:55

Öt perc múlva kezdődik az óra, de most fogtam neki rendet rakni az asztalon, és most olvasnám el ismétlésképpen a leckét. Ekkor megszólal a telefonom. Az osztálycsoport az. Valakinek most jutott eszébe hogy volt házi. El kell küldenem.

7:10

A tanár feleltet, és utána kéri a házit. Elsőnek én felelek, de szerencsére tudok mindent, és a házim is jó. A felelés után kezdek megnyugodni, amikor a tanár másodiknak pont azt szólítja fel, akinek elküldtem a házit. Miközben a tanár ellenőrzi a háziját, egyre inkább azt érzem, hogy nem kellet volna elküldenem. De szerencsére, végül nem veszi észre.

7:30

Mindjárt vége az órának, de olyan álmos vagyok még mindig, hogy egy örökkévalóságnak tűnik az óra vége.

7:40

Szünet van. Nincs itthon senki rajtam kívül. Meg kell szítsam a tüzet, mert egyre hidegebb van a házban. Még nem reggeliztem rendesen, úgyhogy most öt perc alatt meg kellene valahogy reggeliznem.

8:05

Megkezdtük az órát. Mivel ezen az órán nem muszáj kamerát kapcsolni, ezért még az óra elején befejezem a reggelimet.

8:25

Már öt perce ki kellene mennem a mosdóba, de nem merek, mert félek, hogy a tanár felszólít, és nem leszek ott.

9:15

Már negyed van, és kellene kezdődjék az óra, de a tanár nincs itt. Épp lépnék ki, amikor a tanár hirtelen megjelenik. Mégis lesz óra.

10:10

Folyik az óra. Hirtelen zajt hallok kintről. Hazajött édesanyám. Egy kicsit félek, hogy elfelejtette, hogy órám van, és bejön a szobámba.

11:30

Már fél órája tart az óra, valaki már megint elfelejtette, hogy nyitva van a mikrofonja, és zenét hallgat.

11:45

Szünet van, mindjárt kezdődik a kővetkező óra. Kinyitom a füzetet, és eszembe jut, hogy nincs házim. Gyorsan nekifogok, de rá kell jönnöm, ennyi idő alatt nem lehet megírni. Írok az osztálycsoportba, hogy valaki küldje el. A házi meg is érkezik, de az utolsó pillanatban. Én vadul másolni kezdek, szerencsémre a tanár késik, és van időm befejezni.

12:35

Nem tudom, meddig bírom, így nem tudok figyelni. Édesanyám már fél órája porszívózik, és a konyhában szerre járat minden gépet.

13:25

A tanár próbálja felrajzolni, felírni a táblára a leckét, amikor valaki, nagyon ügyes letörli az egészet. És a tanár kezdheti elölről.

14:15

Erre az órára a tanár csak házit hagyott és másolnivalót. Ezzel hamar végzek és fogok a többi házinak.

15:00

Végre! Nem lesz több online-óra ma! Most kikapcsolom a gépet, s nem írok le több szót, még a naplómba se!

………………….

Köllő Miklós Általános Iskola 2011-2024 Gyergyócsomafalva
Szerkeszti a H A R D I N F O