Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny

Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny

                Az idei tanévben a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny körzeti szakaszára február elsején került sor a gyergyószentmiklósi Fogarassy Mihály Általános Iskolában. Iskolánkat kilenc tanuló képviselte: Bege Kriszta és Boncina-Székely Sarolt az ötödikes évfolyamról, Bege Katinka, Ferenczi Eszter, Huszár Csenge és Szilágyi-Madarász Ágota a hatodikosok közül, Csata Edina, Köllő Erika és jómagam, Király Hanna pedig a hetedikesek soraiból.

                Örömmel értesültem, hogy a továbbjutók közé kerültem négy másik iskolatársammal, Krisztával, Katinkával, Edinával és Erikával, így tehát megmérettethetem magam a megyei versenyen is.

A felkészítő tanárainkkal Kémenes-Köllő Izabellával és Sólyom Csillával sokat készültünk a versenyre.

                Mivel a tantárgyverseny megyei szakasza a Nagy István Művészeti Középiskolában volt, ezért az iskolabusszal indultunk február 22-én a helyszínre. Miután megérkeztünk egy kis várakozás után el is kezdődött a verseny.

Nagyon izgultam, de mikor kiosztották a tételeket, a félelmet a koncentráció vette át. A feladatok nehéznek tűntek, de megpróbáltam a legjobbat kihozni magamból.

Kíváncsian vártuk az eredményeket, de tudtuk, hogy mindannyian a legjobb tudásunk szerint teljesítettünk és minden tőlünk telhetőt megtettünk a siker érdekében.

Ami után a verseny lezajlott, a fáradságunkat a Novák cukrászdában egy ízletes sütivel enyhítettük.

                Az eredmények kihirdetése után örültünk, hogy két társunknak sikerült szépen teljesíteniük, Bege Katinka III. helyezett lett, Köllő Erika pedig dicséretben részesült.

                Számomra minden verseny, amelyen részt veszek egy-egy új tapasztalat, amely a további fejlődésemre szolgál, és arra ösztönöz, hogy egyre jobb és jobb legyek.

Király Hanna hetedik osztályos tanuló

Köllő Miklós Általános Iskola 2011-2020 Gyergyócsomafalva
Szerkeszti a H A R D I N F O