Őszi barangolás Székelyföldön

Őszi barangolás Székelyföldön

2019. október 26-án, egy ködös reggelen indultunk útnak osztályfőnökünk kíséretében, hogy megismerkedjünk a „Barangoljunk Székelyföldön!” program keretében Sóvidék és Székelyudvarhely kevésbé ismert turisztikai nevezetésségeivel. Szerencsére a köd hamar búcsút intett nekünk, így a Bucsin-tető után már a napfényé volt a főszerep.

Legelőször a parajdi Só-szoros sószikláit csodáltuk (és kóstoluk) meg, majd meglátogattunk Korondon egy taplófeldolgozó műhelyt. Ott megfigyeltük, hogyan lesz a taplógombából táska, kalap vagy éppen asztalterítő. Az érdekes bemutató után Korond többi egyediségével is megismerkedtünk. Az Unicum-fürdő egyedülálló ásványianyag-tartalmával érdemelte ki nevét, a Csiga-domb pedig a „székely drágakő”, az aragonit bölcsőhelye, ahol még ma is képződik az ásvány. Megtekintettük az út másik oldalán található Aragonitmúzeumot is, ahol az ásványból készült dísztárgyak mellett az aragonitcsiszolás történetével is megismerkedhettünk. Utunkat Székelyudvarhely fele vettünk, közben megálltunk a Likas-kőnél egy-két mókás kép készítése erejéig. Kora délután értünk Udvarhelyre, ahol a Kováts Fényképészet sötétkamrájába is bekukucskáltunk, és régi fényképezőgépeket, régi előhívási technológiákat láthattunk. Rengeteg élményt szerzett az osztályunk.

A vidám hangulat végig jellemző volt a csapatra, és kiszámítottuk, hogy annyi egyéb érdekes helyre szeretnénk elmenni együtt a környékén, hogy legalább érettségiig lenne programunk.

A tanulmányi kirándulást Hargita Megye Tanácsa,  Gyergyócsomafalva Község Polgármesteri Hivatala és a Köllő Miklós Általános Iskola támogatta.

Köszönjük támogatásukat!

Domokos Márk Zoltán

 VII. A osztályos tanuló                                                                                                    

Köllő Miklós Általános Iskola 2011-2020 Gyergyócsomafalva
Szerkeszti a H A R D I N F O