Zrínyi Ilona matematika verseny,döntő

Zrínyi Ilona matematika verseny, döntő

                A verseny előtti hetekben sokat készülődtünk a versenyre. Amikor a versenyre került a sor akkor én egy cseppet sem izgultam, mert már azelőtt valóévben is voltam. Ezután átmentünk Alfaluba, mert a mi körzetünk ott versenyzett.

                Egy órát kaptunk a feladványok megoldására és a kódlap kitöltésére. Ez az egy óra nagyon hamar eltelt, mert ilyen-kor repül az idő, de szerencsére én bőven belefértem az egy órába. Mielőtt nekifogtunk volna, a felügyelő (minden osztályban volt egy felügyelő) felolvasta, amit tudni kell erről. Ezt én figyelmesen végighallgattam.

A felügyelőtől mindent lehetett kérdezni, csak a feladványok megoldásában nem segíthetett. Meglepődtem, amikor a végén azt mondták, hogy a piszkozatot is be kell adni. Viszont annak örültem, hogy a padon volt egy kis édesség, egy naptár és egy emléklap.

                Pár nap múlva már ki is voltak téve a pontszámok az internetre. Úgy lehetett megnézni, hogy beírtuk a nevünket és a kódszámunkat a Mategye honlapjára.

                Én olyan jó eredményt értem el, hogy a tanító nénimet is hívták a kiértékelőre Csíkszeredába.

Egy kocsival mentünk: én, a keresztmamám és a lánya (mert őt is hívták, olyan pontszámot ért el), az én anyukám és a tanító nénim.

                Az eredményhirdetés eleje egy kicsit unalmas volt számomra. Én akkor lettem izgatott, amikor nem én voltam a hatodik sem, az ötödk sem, negyedik sem én voltam. - Na, itt már alig bírtam fékezni magam, és amikor a harmadik sem én voltam, akkor már majdnem kiugrottam a bőrömből.   

Végül második lettem, így megyek a döntőre, amely Szombathelyen április 12, 13 és 14-én lesz megtartva.

2019.III. 13.                                           Márton Bence IV. A.

Köllő Miklós Általános Iskola 2011-2020 Gyergyócsomafalva
Szerkeszti a H A R D I N F O