A Csalóka Napköziotthon, D csoportjának az “Iskola másként” heti beszámolója

A Csalóka Napköziotthon, D csoportjának
az “Iskola másként” heti beszámolója


Novemberi mozzanatok a “Csillag” csoportban

    “Ép testben, ép lélek” üzenettel sikeresen lejárt az “Iskola másként” hetünk is, ami csupa újdonságot, élményt csempészett bele a szürke hétköznapokba. Hogy hívek legyünk a mottóhoz, már az első napon mozgással indítottunk - nyakig vizesek lettünk a csomafalvi uszodában. Kacagás, jókedv, szemtörlés, minden volt, de még egy kis hiszti is a legvégén, mikor már bizony ki kellett jönni a medencéből. Négy felnőtt a vízben, öt a medence szélén bíztosította a felszabadult perceket.

nk1

    
     A hét második napján a tej- és tejtemékek világa tárult fel a gyerekek előtt; Kastal László jóvoltából a gyergyószentmiklósi sajtüzembe látogathattunk el, ahol Köllő Réka vezetésével a joghurt- és sajtkészítés fortélyaival ismerkedhettünk, svájci érlelt sajtot kóstolhattunk, krémes állagú joghurt kíséretében.

nk2

    
    Harmadik napon a méhek nyomába eredtünk; kisfilm keretén belül bepillanthattunk a méhek világába, ismereteket gyűjtöttünk a szorgos kis élőlényekről, lakóhelyükről, királyságukról. Szabóné Varga Enikő jóvoltából pedig különböző állagú mézeket is kóstolhattunk.

nk3


    Csütörtökön vendégeket fogadtunk; a gyergyószentmiklósi Vörös Kereszt önkéntesei látogattak el hozzánk, tanácsokkal, útmutatással látták el az óvodásokat, hogy kihez forduljanak, miként cselekedjenek baleset/ baj esetén. Henry baba segítségével gyerekközelivé varázsolták a balesetes szituációkat, a segítségnyújtás fontosságát és gyors reagálását mélyítettéke el a figyelmes fejecskékben; megtudtuk mit kell tennünk, ha horzsolással, töréssel találkozunk; mit csinálhatunk, ha valakinek torkán akad valami, vagy ha szálka megy az ujjába, avagy esetleg elájul. Köszönet illeti Bege Szidónia anyukát, a helyi Szociális Központ nővérét, aki ennek a tapasztalatszerzésnek a megvalósulását tette lehetővé.

nk4
    Hogy keretet adjunk a heti tervünknek, pénteken az iskola sportterme tárult fel a napközisek előtt; a “Szivárvány” csoport és a “Csillag” csoport óvodásai vidámsággal és hangos kacajjal töltötték meg a termet. A Magyar Kormány által támogatott, a Kárpát- medencei Óvodafejlesztési Program keretén belül, a Magyar Sarok Projekt támogatásával megpályázott és szerzett óvodai fejlesztő játékokat próbálhatták ki; a nagy tér lehetőséget nyújtott az akadálymentes játékra.
    Sporttal kezdtük, sporttal végeztük a hetet. Köszönjük a kitartást és a sok- sok lelkes segítséget, közreműködést, részvételt.

 nkl

                        Óvónők: Csoma Réka-Beatrix, Szilágyi Bernadett

Köllő Miklós Általános Iskola 2011-2020 Gyergyócsomafalva
Szerkeszti a H A R D I N F O