A Szivárvány csoport 2018/2019-es tanév anyák napi műsora

 

A Szivárvány csoport 2018/2019-es

tanév anyák napi műsora

Óvónők: Ferenczi Orsolya és Bartis Tímea

Május 17-én a Szivárványcsoport délutáni alvásuk után belebújtak elegánsabbnál elegánsabb, és a habos-babos ruháikba. Érezték a gyermekek, a szép öltözetnek súlya van, valami különleges dolog fog ma történni.

q

 

 

5 órai kezdettel az óvónők megnyitották az anyák napi műsort, egy kisebb idézettel: „ Ha anya vagy, sohasem maradsz igazán egyedül a gondolataiban. Egy anya mindig kétszer gondolkodik: egyszer önmagáért, másodszor a gyermekeiért.” A gyerekek ezt követően megköszönték az édesanyáknak versekbe foglalva a sok törődést, elfogadást, türelmet, és amit csak egy anyától kapunk meg, a feltétel nélküli szeretetet. Ezt követően a gyermekek a szüleiket egy videóval lepték meg, ahol elmondta minden egyes gyermek, hogy miért is szereti ő az anyukákát. Elhangzott itt olyan, aki azért „mert amíg ő hazamegy a napiból, az édesanyja rendet tesz” vagy „mert a kedvencét főzi” vagy „mert megöleli, megpuszilja” vagy „csak egyszerűen szeret vele lenni, mert ő az édesanyja.” A kis videó összeállítás után, a gyermekek beálltak a helyükre, kis szívekkel a kezükben, és egy zenés koreográfiával is elmondták, hogy ők mennyire szeretik az édesanyjukat. A műsor, záró éneket énekelve, átadták az ajándékokat a gyermekek az édesanyjuknak, amely egy kis általuk készített könyvecske volt. A kis könyvecskében különböző kérdésekre válaszoltak rajzzal a gyermekek, például, hogy mi a kedvenc étel, amit anyu főz. Majd egy kis uzsonna és kötetlen beszélgetés következett szülők, gyerekek között.

w

Befejezésül egy kisfiút idéznénk, aki másnap az ebédnél így emlékezett vissza a műsorra, hogy: „anyunak boldog könnyei voltak.”

Köllő Miklós Általános Iskola 2011-2020 Gyergyócsomafalva
Szerkeszti a H A R D I N F O