Így indult a tanév a Csalóka Óvodában...

                Nagy örömünkre az idén is két csoport indult a Csalóka Óvodában, 17-17 gyerekkel, a Micimackó és a Napocska csoport, Novák Edina és Márton Magdolna óvónők vezetésével. A tanév mindig a beszoktatási időszakkal kezdődik, amikor legtöbb figyelmünket a újonnan érkezett kisóvodásokra fordítjuk és minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy megkönnyítsük az elválást a szülőktől. Tudjuk, hogy ez gyereknek, szülőnek egyaránt nagy lépés. Kis ovisaink az idei tanévben is sikeresen beszoktak az óvodába. Volt, aki első perctől nagy lelkesedéssel, szívesen jött, volt, aki kicsit sírdogálva nehezebben vált el a szüleitől reggelente, de végül minden gyerek megszerette az óvodát, óvodába járást.

                A Csalóka Óvodában nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek mellett a szülők is megismerjék, részesei legyenek az óvodai életnek. Ezért gyakran szervezünk olyan tevékenységeket, amelyek egy kis pluszt hoznak a mindennapjainkba és lehetőséget adnak a szülőknek is a részvételre. Mindkét csoport járt a Csiky kertbe, megcsodáltuk az őszi erdőt, terméseket gyűjtöttünk, megismerkedtünk különleges fákkal, bokrokkal, Csiki Csaba erdész bácsi vezetésével.

Részt vettünk a Smurd karaván balesetmegelőző programján, amelyben a gyerekek animációs kisfilmekből tanulhatták meg , hogyan viselkedjenek földrengés, tűz esetén.

Lehetőség szerint rész veszünk minden bábszínházon, bérletet is váltottunk a gyergyói Figura Stúdió gyermekelőadásaira.

Október 25-én megtartottuk a hagyományos Pityóka bálunkat, amely egy családos rendezvény. Az óvoda ilyenkor megtelik zsongással, jókedvű gyerekekkel és felnőttekkel. Rendezvényünk egész délután tart, kézműves tevékenységeket szervezünk,szórakoztató versenyjátékokat. A gyerekekkel mindig nagy örömmel készülünk erre az eseményre és meglepjük a szülőket egy rövid vásáros játékkal. Megtekinthetik a szülők a gyerekek őszhöz fűződő kiállított munkáikat is. A rendezvény záró mozzanata a bográcsban főtt pityókás tokány elfogyasztása, amit anyukák, apukák együtt készítenek az óvoda udvarán. Idén is nagyon jó hangulatban telt a Pityóka bálunk.

Az első félévben még megtartjuk a Márton napot, amit nyílt nap keretében szervezünk meg, délután pedig lámpásainkkal, énekszóval végigvonulunk a főutcán a templomig. Itt a Ferencz Antal plébános úr fogad bennünket és megáldja a gyermeket. Izgalommal várjuk a Mikulás bácsit is, aki minden évben ellátogat óvodánkba. Karácsonyra barkács délutánnal és közös sütögetéssel szoktunk készülni.

Reméljük, hogy minden gyerek megtalálja helyét az óvodánkban és jól érzi magát .

Köllő Miklós Általános Iskola 2011-2020 Gyergyócsomafalva
Szerkeszti a H A R D I N F O