ZÖLD – SÁRGA – PIROS (Avagy a 2020-as színes tanítási formái)

ZÖLD – SÁRGA – PIROS (Avagy a 2020-as színes tanítási formái)

Gyergyócsomafalván az online oktatás november 9-én indult el, ekkor már mindenki online oktatásra került, mivel ezt diktálta a helyzet. E hétfői napon mindenki elkezdte az online tanulást, és számomra ez már nem volt új.

Az első pár nap viszonylag jó volt, mivel még nem tartottak annyira hosszú és unalmas órákat. De aztán következtek az unalmas, néha hosszú órák. Ekkor már kezdtem unni ezeket az órákat, ahol hosszabb időt tartanak bent.

Vannak kedvenc óráim, ezek viszonylag jobban telnek, mit azok az unalmas órák, ahol csak a magyarázás meg a sok írás. Nekem az online tanulás viszonylag jól telik, mert egész előtt öt perccel is elér felkelni. Itthon vagyunk, saját zónánkban, tehát jobban érezhetjük magunkat ezúttal. De vannak hátrányai az online-oktatásnak, mivel egész nap a képernyők előtt vagyunk, és ez nem jó a szemünknek. Nagyon el lehet fáradni ez idő alatt. Van olyan, hogy nyolc órát vagyunk képernyők előtt, van, hogy többet.

Tehát az online tanulásnak vannak előnyei, de hátrányai is.

Szilágyi-Madarász Nándor, VIII.A

……….

Mi is az a hibrid oktatás?

Bizonyára mindenki hallott a hibridautókról. Sokan tévesen a hibrid autókat egy kalap alá veszik az elektromosakkal, de valójában ez egy köztes megoldás, működnek elektromos árammal és benzinnel is. Tulajdonképpen erről van szó a hibrid oktatás fogalma alatt is, nem hagyományos, de nem is teljesen digitális. A fél osztály az iskolában tartózkodik, míg a másik fele otthonról hallgatja az órát, kéthetente pedig cserélnek. Én nyolcadikos vagyok, nekünk nem volt hibrid oktatás, viszont szeretném elmondani véleményemet így, kívülállóként. Alapvetően nem rossz megoldás, én inkább ezt a módszert alkalmaznám, mintsem a teljes távoktatást. Előnye, hogy a vírus terjedését lelassítja, ugyanis az osztály egyik fele sosem találkozik a másikkal, viszont ez egyben hátrány is. Szeretem az osztályom, remek osztálytársaim vannak, akiknek felét nem láthatnám, ez pedig hiányérzettel töltene el. Problémás az is, hogy akik otthon vannak, azok nem mindig látják jól a táblát, vagy nem hallják a tanárt, közben persze szórakoznak a számítógépen, vagy telefonon, így ők kisebb-nagyobb lemaradásban részesülnek azokkal szemben, akik ott lehettek órán.

Összességében úgy gondolom, hogy semmiképpen sem ér fel a hagyományos oktatással, viszont a teljes online-tanításnál jobb lehet.

A hibrid nevű oktatás elválaszt minket.

Egyesek otthon, másokat iskolába visznek.

Egyesek a tornaórán fittek,

Mások eközben néznek filmet.

Az osztály fele feladatokat old,

A többi másolás közben megiszik egy bort.

Az iskolában folyik a felelés,

Míg otthon Messengeren a csevegés.

Ki otthon van, nem hall semmit.

Ezalatt a többiek portréjukat festik,

Egyik internet hiánya miatt hívja a Digit,

A másik kamera nélkül elszív egy cigit.

Hát ez volna a hibrid oktatás varázsa,

Ahol fele iskolában, fele a lakásban.

Jobb, mint a távoktatás, úgy gondolom,

Hogy otthon csak két hétig dolgozom.

Koszta Zoltán, VIII.B

……………..

………………….

Köllő Miklós Általános Iskola 2011-2024 Gyergyócsomafalva
Szerkeszti a H A R D I N F O