Hírszendvics 2020.05.14

Hírszendvics 2020 05.14

 

Január

Decemberi lapzárta után érkezett a L.A.B. Életmentő Kupakok Egyesület által meghirdetett Kupak Varázs verseny eredménye. Az V. A osztály I. helyezést ért el. A versenyre 37,5 kg. kupakot gyűjtöttek össze az osztály tanulói, és a „Mert segíteni jó” című, kupakból készült alkotást küldték el a szervezőknek. Az ajándékot és az oklevelet januárban vették át, aminek igazán eszmei értéke van, mert a fő cél a segítségnyújtás volt. Koordináló tanár: Ambrus Ibolya.

December 14-én volt a gyergyószentmiklósi Fogarassy Mihály Általános Iskolában az Erélyi Magyar matematika olimpiász körzeti szakasza. Iskolánkat Márton Bence V. B. osztályos tanuló képviselte, és másodikként jutott tovább a megyei szakaszra, amely január 18-án volt Székelyudvarhelyen a Tamási Áron Gimnáziumban, amelyen szintén szép eredményt ért el.

22-én iskolánk egy rövid műsorral emlékezett meg a magyar kultúra napjáról. A Himnusz születésnapján a nyolcadikos diákok elszavalták Kölcsey Ferenc Himnusz című alkotását, majd Csata Adorján, VII.B osztályos tanulótól hallgathattuk meg Reményik Sándor Az ige című versét. Az ünnepséget közös éneklés zárta. Felkészítő tanár: Kémenes-Köllő Izabella és Sólyom Csilla.

Február

Elsején tartották a Matematika Olimpiász körzeti szakaszát Gyergyószentmiklóson, melyen iskolánkból 6 tanuló vett részt. Harmadik helyezést ért el Domokos Márk-Zoltán (VII. A), Szilágyi Madarász Ágota és Bege Katinka (VI. A) pedig dicséretben részesültek.

A Mesék Szárnyán csapatos mesevetélkedőn iskolánkat három csapat képviselte. A III. A osztály Harcos Csillagok csapata ( Csata Cecilía, Köllő Ákos, Madarász Kristóf, Péter Klaudia) a második fordulóig jutottak el. A IV. A osztály csapata, a Cukik (Ambrus Iringó, Csiki Dóra, Csiki Eszter, Székely Csenge) a 3. fordulóig jutott el, amely Gyergyóremetén a Fráter György Általános Iskolában volt megszervezve 2020.02.01-én.

1-én tartották a Mikes Kelemen Tantárgyverseny körzeti szakaszát a gyergyószentmiklósi Fogarassy Mihály Általános Iskolában. Iskolánkat Boncina-Székely Sarolt, Bege Kriszta (V.B osztály), Bege Katinka, Ferenczi Eszter, Huszár Csenge, Szilágyi-Madarász Ágota (VI. osztály), Csata Edina, Király Hanna és Köllő Erika (VII. osztály) képviselték.

Közülük Bege Kriszta IV. helyezést, Bege Katinka II. helyezést, Csata Edina II. helyezést ért el, Király Hanna és Köllő Erika dicséretben részesültek, így tehát ők képviselhették tanintézményünket a megyei szakaszon. Gratulálunk nekik! Felkészítő tanár: Kémenes-Köllő Izabella és Sólyom Csilla.

Február 15-én iskolánkat 3 tanuló képviselte a körzeti angol tantárgyversenyen. Domokos Márk-Zoltán IV helyezést ért el, egyben dicséretet, Kovács Kamilla és Koszta Zoltán VI. helyezettek lettek. Felkészítő tanáruk: Ambrus Ibolya

Február 18-án a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár szervezésében zajlott a 12. Nemzetközi Felolvasómaraton, amelyhez iskolánk tanulói is csatlakoztak. A programot koordinálta: Erős Gabriella könyvtáros. Köszönjük az élményt!

Február 22-én a Mikes Kelemen Tantárgyverseny megyei szakaszán, Csíkszeredában Bege Kriszta V.B, Bege Katinka VI.A , Köllő Erika VII.A, Csata Edina VII.B és Király Hanna VII.B osztályos tanulók vettek részt. Katinka II., Erika IV. helyezést ért el. Felkészítő tanáraik: Sólyom Csilla és Kémenes-Köllő Izabella.

Február 29-én rendezték a Simonyi Zsigmond Helyesírási Verseny megyei szakaszát, ahol iskolánk képviseletében Csiki Laura, Bege Katinka, Huszár Csenge és Domokos Márk-Zoltán mérettették meg magukat. Mindannyian szép eredménnyel zárták a versenyt. Gratulálunk nekik! Felkészítő tanáraik: Sólyom Csilla és Kémenes-Köllő Izabella.

A novemberben tartott Fürkész körzeti helyesírási versenyen 18 gyerek vett részt, a február 22-én megrendezett megyei szakaszra továbbjutottak: Székely Bálint II. A Nagy Hunor II. B és Bege Kriszta-Mária III. A osztályos tanulók.

A Gyergyószárhegyi Kulturális Központ szervezte a Farsangi Móka rajz- és álarckészítő versenyt, amelyen több osztáyból sokan vettek részt. Dicséretben részesült Péter Klaudia III. A osztályos tanuló.

A II. A osztályból 10 tanuló részt vett az Elek Apó csodálatos meséi rajzpályázaton.

21-én Gyergyóalafaluban vettünk részt a Zrínyi Ilona Matematika versenyen 25 tanulóval, melyen megyei viszonylatban Márton Bence IV. helyen végzett.

Március

6-án még épp csak sikerült megrendezni az angol Kenguru versenyt. Iskolánkból 33 IV-VIII. osztályos diák vett részt. Az eredmények is megérkeztek: jól és közepesen teljesítettek diákjaink. A legmagasabb pontszámot (52,55 p.) Kovács Kamilla VII. A osztályos tanuló érte el. Felkészítő tanáruk: Ambrus Ibolya

Hetedikén tartották a bögözi általános iskolában a magyarság történelem tantárgyverseny megyei szakaszát. Iskolánkat két diák képviselte a VI. osztályból Szilágyi Madarász Ágota és Borsos Barnabás, akik dicséretben részesültek

                                                                                    

Köllő Miklós Általános Iskola 2011-2024 Gyergyócsomafalva
Szerkeszti a H A R D I N F O