Mit adott nekem az iskola?

Mit adott nekem az iskola?

Így VIII. osztály végére bátran kijelenthetem, hogy büszkeséggel tekintek vissza a hátrahagyott nyolc évre, ami közt volt vicces, de komoly is. Rengeteget tanultam I. osztálytól a VIII.-ig. A tanáraink nem csak az adott tantárgy leckéit adták fel, hanem nagyrészt emberségre is tanítottak, és olyan talpraesett véndiákokká faragtak, akiket büszkén engednek a középiskolákba továbbtanulni, esetleg a nagyvilágba dolgozni.

Elmondhatom, hogy ezek a tanárok mindenben segítettek, bármiféle problémával fordultunk hozzájuk, nagy türelmet tanúsítottak. Habár néha rosszalkodásainkkal, lustaságunkkal megzavartuk az órát, figyelmeztettek arra, hogy fontos figyelnünk, és haladtunk tovább. A diákcsínyek, rosszalkodások mellett hála Istennek volt sok-sok boldog pillanatunk is volt, amikor közösen nevetett mindenki az osztályteremben.

VII. osztályban mindenki várta a legutolsó hónapot, amit általános iskolásként tölthet, de most mindenki arra törekszik, hogy a hátralevő idő a legnagyobb békében és egymásra figyelésben teljen el, hiszen belegondolni is rossz, hogy mindaz, ami osztály-, évfolyam- és diáktársainkhoz, valamint tanárainkhoz köt, nemsokára emlék lesz. Mindenképp tovább kell lépnünk, magabiztosan haladva előre céljaink felé, azzal a tudással, amelyet itt, a Köllő Miklós általános iskolában halmoztunk fel.

Ambrus Beáta, VIII. B

Köllő Miklós Általános Iskola -2016 Gyergyócsomafalva
Szerkeszti a H A R D I N F O